TEACHBEACH; WAAR TECHNIEK TOT LEVEN KOMT!

Zondag 24 maart 2024

Defenture

Zeker nog niet bij iedereen bekend, maar in een korte tijd toch een wereldspeler geworden. Defenture houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van specialistische voertuigen voor militaire doeleinden en bokst het op tegen merken als Mercedes en Iveco. Defenture zal aanwezig zijn met haar vanaf scratch ontwikkelde paradepaardje: de Vector! Deze zal de gedurende dag ook in actie te zien zijn.

Peinemann

Sinds 1954 houdt Peinemann zich bezig met de verhuur van heftrucks. Dit is nog steeds hun passie maar nu, anno 2023, zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Zelf noemen ze het een one-stop-shop voor horizontaal en verticaal intern transport. Peinemann zal aanwezig zijn met hun 90 meter hoge hoogwerker!

Experience Island

Experience island, de locatie waar het evenement plaats gaat vinden, gaat zorgen voor actie op het water met hun 350pk sterke RIB! Met snelheden tussen de 60 en 95km/h zorgt onze ervaren instructeur voor een unieke en spectaculaire rit.

Brandweer Midden- en West-Brabant

Hoe vet! Brandweer Midden- en West-Brabant is aanwezig met grote hoeveelheid equipment. Daarnaast zullen ze de gedurende dag presentaties en demonstraties geven.

Ben jij, naast jouw werk, nog opzoek naar  een extra uitdading? Kom zeker even langs bij hun stand en wellicht is brandweervrijwilliger (betaald functie) bij de brandweer iets voor jou! Nu al geïnteresseerd? Klik dan hier!

Explosieven Opruimingsdienst Defensie

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) identificeert explosieven en ruimt deze. Dit gebeurt ruim 2.500 keer per jaar. Het gaat om conventionele explosieven, vooral uit de Tweede wereldoorlog, en geïmproviseerde explosieven. Dit doet de EOD op het land en op en in het water. Zowel in Nederland als in de missiegebieden. Benieuwd hoe dit in zijn werking gaat? Kom dan zeker een kijkje nemen bij de EOD!

Summa College

Summa Veiligheid is de opleider in de veiligheid sector.Binnen Summa Veiligheid zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden, van beveiliging tot soldaat. Op 24 maart aanstaande zal de opleiding VeVa bedrijfsautotechniek zijn onderwijsleermiddelen ten toon stellen: onze Volkswagen Amarok die door studenten helemaal is aangepakt, zodat deze voldoet aan de stijl van Defensie. Daarnaast zullen wij ook onze Quad en waterzuiveringsinstallatie tentoon stellen. Met onze waterzuivering kunnen wij van slootwater drinkwater maken. Op deze manier kunnen onze studenten als ze op oefening zijn bij Defensie hun veldflessen altijd optoppen.

Spill Control Rental

Spill Control Rental B.V. is uw toegewijde partner in opvouwbare lekbakken en innovatieve spill kits. Sinds 2010 streven we ernaar ondernemers te ontzorgen en effectieve oplossingen te bieden voor milieukwesties. Onze herkenbare zwart/rode kleurstelling symboliseert onze daadkracht en toewijding aan efficiënte oplossingen. Spill Control Rental steunt graag evenementen zoals Tech Beach. Als sponsor stellen we onze spill kits beschikbaar, die dienen als eerste respons bij lekkages. Tech Beach biedt een unieke ervaring en educatie, en wij zijn trots om dit te ondersteunen en bij te dragen aan een veilige en verantwoorde omgeving.

AQUA+

Aqua+ is Nederlands marktleider in sprinklerinstallaties. Hun systemen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en bieden optimale zekerheid. Velen hebben zich inmiddels verzekerd van een sprinklerinstallatie van Aqua+: van ziekenhuizen tot winkelcentra, van hotels tot distributiecentra, van industrieën tot theaters. Aqua+ zal de bezoekers hun sprinklerinstallaties demonstreren.

MasterMilo

Mastermilo, organisator van Techbeach, kennen we uiteraard allemaal van YouTube waar hij de meeste gekke, gave, en creatieve unieke projecten bouwt. Uiteraard kunnen jullie een kleine greep van zijn inmiddels grote collectie komen bewonderen én misschien wel in actie zien!

HBM MACHINES

In 1972 richtte Herman Buitelaar het familiebedrijf HBM Machines op in Gouda. Dankzij het handelsinstinct en de waarden van Herman Buitelaar groeide de kleine gereedschapszaak door de jaren heen uit tot een van de bekendste leveranciers van machines, gereedschap en toebehoren.

Ahlmann

Ahlmann Nederland is een familiebedrijf uit Ammerzoden. Een daadkrachtige en dynamische onderneming met bijna 50 jaar ervaring in het leveren, onderhouden en repareren van machines voor de moderne aannemerij en straatmakerij, voor loonbedrijven en in de industrie. Ahlmann zal aanwezig zijn met aan aantal krachtige machines en kun je meedoen aan een aantal Ahlmann-challenges!

AB Customs

Arjan houdt zich al van kleins af aan bezig met alles wat met techniek te maken heeft. Toen hij 12 was dacht hij ooit elektricien te worden maar kwam er snel achter dat metaal meer zijn ding was. Na het afronden van zijn (las) opleidingen kreeg hij veel opdrachten waardoor hij zijn eigen zaakje begon: AB Customs. Met 17k abonnees op Youtube een grote hit!

Luc Branten Trial Academy

Luc Branten, onze Trail prof, zal zorgen voor een leuke show. Met zijn kwaliteiten staat niets hem in de weg en kan hij vrijwel overal overheen. Naast dat hij gespecialiseerd is in het geven van Trailclinics voor volwassenen, zal er deze dag een clinic zijn voor de leeftijden 3 tot en met 8 jaar. Dus altijd uw zoon of dochter een keer de kans willen geven om op een elektrische motor te rijden? Wees er dan snel bij!

ERWIN

Erwin komt met zijn Apache en zijn 2,6 meter lange Fregat. Deze is nog in aanbouw maar wellicht kunnen jullie deze zien varen tijdens ons evenement!

Bos V8 Supercars

Bos V8 Supercars is gespecialiseerd in Amerikaanse auto’s, met in het bijzonder Ford Pick-Up Trucks. Tevens kunt u bij hen terecht voor reparaties, apk en onderhoud voor elk type Amerikaanse auto. Daarnaast staan zij graag voor u klaar op het gebied van Import, Export, Onderdelen, Kenteken klaarmaken, RDW en TUV Keuringen.

Whisperpower Solar Team

Ontmoet het WhisperPower Solar Team! Een team van zeven enthousiaste studenten, engineers en marketeers uit Drachten met stuk voor stuk een passie voor duurzaamheid en techniek. Hun missie is om de wereld, jong en oud, te laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzaamheid en techniek en wat voor moois er ontstaat als we deze twee dingen samen brengen. Dit doen zij door hun vrije tijd in te zetten om onderzoek en ontwikkeling te doen op het gebied van e-mobiliteit in de maritime sector. Zij zijn van mening dat we veel efficiënter om kunnen gaan met lokaal opgewekte energie.

TOEMEN modelsport

Wie kent ze niet!? Toemen Modelsport is één van de grootste modelbouw- en modelsportbedrijven van Nederland en bestaat al sinds 1980. Sinds 2019 onder leiding van Jasper Toemen. Toemen is gespecialiseerd in bestuurbare auto’s, helikopters, vliegtuigen, boten en drones. Wij werken alleen met de allerbeste merken op de markt, waaronder Traxxas, ARRMA, DJI, Spektrum, Carrera, Revell en Team Losi. Ook hebben ze  een XXL SuperStore van 600m2 in Oisterwijk. 

Reddingsbrigade

Bij Reddingsbrigade Nederland zijn 148 lokale reddingsbrigades met in totaal ruim 21.000 leden aangesloten. Onder hen zijn 2750 lifeguards, goed opgeleide vrijwilligers die actief zijn aan de kust, bij binnenwater, in zwembaden en bij evenementen verspreid over Nederland. Ook zij komen zich vertegenwoordigen op ons evenement Techbeach!

Hoppenbrouwers

Hoppenbrouwers is een technisch dienstverlener die elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties ontwerpt, installeert en onderhoudt. Met 20 vestigingen zijn we in iedere regio te vinden. Tijdens Techbeach speel je onze Escape game, zie en ervaar je demo’s uit onze disciplines, én kun je de hoogte in! Kom kennismaken met ons familiebedrijf!

Brandweer Vliegbasis Eindhoven

..

Peter & Gert

Peter en Gert zullen aanwezig zijn op Techbeach met hun modelbouw trucks radiografisch bestuurd in schaal 1:4. Hun modellen zijn niet zo maar te koop, maar volledig vol passie opgebouwd. De modellen wegen rond de 200 kilogram, zijn ±60 centimeter breed en hoog. De modellen worden aangedreven door een kleine dieselmotor. Vol techniek dus!

Traxxas Premium Store

Premium Store Rotterdam is de officiële dealer in Nederland van Traxxas trucks en Traxxas onderdelen. Ontstaan uit een passie voor RC trucks en uitgegroeid tot officiële Traxxas dealer en webshop. Zij zijn aanwezig met een aantal vette RC modellen. Deze zijn de gedurende dag te testen, maar.. ze zijn ook te winnen! 

RC 1:4 Model Trucks

Al meer dan 25 jaar bouwen ze gigantische modeltrucks. De modellen zijn op schaal 1:4 gemaakt, dat betekent vier keer zo klein dan het echte voertuig. De modeltrucks wegen tussen de 300 en 400 kg. Het ene model rijdt op benzine en de anders is elektrisch aangedreven. 

Lastafelshop

Met een professionele lastafel kun je sneller en makkelijker werken. Maar de aanschaf van een lastafel bij één van de grote merken vraagt een flinke investering. En dat vormt voor veel ondernemers een drempel. Dat moet toch anders kunnen? Dat kan zeker: sinds 2007 bieden ze bij lastafelshop.com zeer voordelige lastafels aan van uitstekende kwaliteit.

Mathijs ten Hagen

In de werkplaats aan huis, die Mathijs met zijn vader deelt, bouwt en filmt hij zijn eigen projecten. Die deelt de jonge vlogger op zijn YouTubekanaal met ruim 5000 volgers. Soms werkt Mathijs samen met andere bekende vloggers, zoals Mastermilo.

World of Warships

World of Warships zal aanwezig zijn tijdens TechBeach met een gaming station waar je de game zelf kunt ervaren. World of Warships is een gratis te spelen online multiplayer-game met oorlogsvoering als thema, ontwikkeld en uitgegeven door het Cypriotische gamebedrijf Wargaming. Klik hier om de game te downloaden!

Gerard Assink

..

GRAFFITI FOR YOU

Graffiti spuiten is super stoer, je doet het niet vaak en als je het op gebouwen doet is dit illegaal. Velen vinden het een toffe ervaring om zoiets legaal te doen. Alles wat leuk is aan graffiti, zonder opgepakt te worden!
Tijdens Techbeach krijg je begeleiding van een echte graffiti artist, Gilbert doet sinds 2006 al ervaring op en weet zich wel raad met een spuitbus!

Werken bij Defensie

..

Brandweer Vliegbasis Gilze-Rijen en Deelen

De brandweer van het Defensie Helikopter Commando Vliegbasis Gilze-Rijen beschikt naast 4 one crashtenders ook over 7 ‘Out of Area’ crashtenders. 5x Mercedes-Benz Actros en 2 Scania P540. Deze voertuigen zijn speciaal voor de Koninklijke Luchtmacht brandweer gebouwd en worden ingezet in oefen en uitzend/missie gebied.De voertuigen kunnen vliegtuig- en helikopterbranden blussen maar zijn ook geschikt voor algemene brandbestrijding op een compound (militaire basis) of vliegstrip. Ook zijn er 2x Nissan Navara ‘On Scene Commander’ Voertuigen in ‘Out of Area’ uitvoering. 1 daarvan zal ook aanwezig zijn tijdens Techbeach

Universiteit Twente

Universiteit Twente is dé internationale, Technology-driven onderzoeksuniversiteit die je opleidt om maatschappelijk verschil te maken. Technische Geneeskunde, Creative Technology, Psychology, Werktuigbouwkunde, Technical Computer Science, International Business Administration; bij de Universiteit Twente heb je de keuze uit 20 bacheloropleidingen en 35 masteropleidingen. Ook biedt onze Universiteit een prachtige campus. Benieuwd hoe een dag op de campus zou zijn? Check onze video.

Tijdens Techbeach vertellen we je graag over onze campus en zijn wij aanwezig met verschillende teams zoals het Esportteam, Electric Superbike Team met de elektrische motor, Green Team met de Apollo waterstof raceauto, het Robotteam en Pre-U met verschillende proefjes en activiteiten.

Electric Superbike Twente

Electric Superbike Twente is een studententeam dat een volledig elektrische motorfiets heeft ontworpen en gebouwd. Om de racewereld te behouden voor toekomstige generaties heeft het team zich ten doel gesteld om het elektrisch motorracen opnieuw vorm te geven.

De studenten van het Electric Superbike Twente Team zijn gemotiveerd om de missie voort te zetten om het plezier van duurzame mobiliteit te laten zien! Je kunt de Electric Superbike bewonderen en het team vertelt je er graag alles over!

RoboTeam Twente

RoboTeam Twente is een multidisciplinair team van studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool Enschede. RoboTeam Twente heeft de ambitie om te innoveren in zowel robotica als Artificial Intelligence. Daarnaast willen we iedereen inspireren voor deze twee sectoren en de wereld laten zien wat ermee bereikt kan worden. Wij geloven dat robotica en Kunstmatige Intelligentie de wereld kunnen verbeteren als ze op de juiste manier worden gebruikt.

Doe mee met de Robotvoetbalwedstrijd
Een wedstrijd in de Small Size League van de RoboCup wordt gespeeld met twee teams van beide 11 robots, op een tapijtveld van 9 bij 12 meter met een oranje golfbal. RoboTeam Twente geeft je graag een live demonstratie en je kunt deze robots ook zelf besturen!

Green team Twente

Elk jaar werkt een nieuwe generatie ambitieuze studenten in Twente samen om een raceauto te ontwerpen en te bouwen die wordt aangedreven door waterstof. Dit wordt gedaan door voort te bouwen op de kennis van vorige teams, waterstoftechnologie te innoveren, te netwerken en deel te nemen aan Formula Student-races.

De missie? Het creëren van meer bewustzijn van de mogelijkheden van waterstof te vergroten. Door een waterstofracewagen te ontwerpen en te bouwen wil het team bijdragen aan de ontwikkeling van waterstof in de transportsector en andere industrieën  inspireren om over te stappen op waterstof. Waterstof is immers de brandstof van de toekomst!

Benieuwd naar deze auto? Kom dan langs in onze stand van Universiteit Twente.

Pre-U Science on tour

Hoe kunnen treinen in Shangai boven de rails zweven? Wil je weten hoe Formule 1 auto’s en vliegtuigen zo’n grote snelheid halen? Benieuwd naar bliksemschichten, het afstoten van haren en hoe je aluminiumbakjes kunt laten vliegen? Of zien wat er kan gebeuren met materiaal dat onder hoge spanning staat? Dit en nog veel meer laten we je zien tijdens Science on tour!

 Tijdens Science on Tour worden allerlei kijk-en-doe experimenten gedemonstreerd door UT-studenten over verschillende verrassende natuurverschijnselen.

Locatie

Experience Island

Baan achter de Plakken 1
5175 NP Loon op Zand
Nederland

Klik hier voor de route.

Tickets

Tickets kunnen ook aan de deur voor € 24,20 worden gekocht.

Contact

Voor vragen en zakelijke aanvragen kun je e-mailen naar info@techbeach.nl

Georganiseerd door